Er du klar til digital bogføring? Her er vejen frem

Er du klar til digital bogføring? Her er vejen frem

Med den nye bogføringslov vil næsten alle virksomheder blive påkrævet at anvende et digitalt bogføringssystem på et tidspunkt. Opnå større forståelse for de nye forskrifter og lær, hvordan du tilpasser dig dem.

Naviger i den nye bogføringslov: en guide til virksomheder

Bogføringsloven har undergået betydelige ændringer, der potentielt kan påvirke enhver virksomhed. For at hjælpe med at forstå disse ændringer og navigere i det nye landskab, er det vigtigt at udforske, hvad denne lovændring indebærer, og hvordan den kan påvirke virkskaber.

De grundlæggende ændringer

En central del af den nye bogføringslov er kravet om digital bogføring for næsten alle virksomheder på et tidspunkt. Dette betyder, at alle transaktioner skal registreres digitalt, og at købs- og salgsfakturaer skal opbevares i et digitalt format.

Selvom mange virksomheder allerede benytter digitale bogføringssystemer, er det afgørende at sikre, at disse systemer er i overensstemmelse med de nye krav.

Formålet med digitaliseringen

De nye regler sigter mod at forenkle virksomheders bogføringsproces og automatisere indberetningen af årsregnskaber til myndighederne. Dette vil gøre det lettere at bogføre korrekt, sende og modtage e-fakturaer, afstemme med banken og indberette årsregnskab og moms.

Derudover bidrager de nye regler til at beskytte virksomhedernes regnskabsmateriale mod potentielle trusler som IT-kriminalitet.

Hvem og hvornår gælder lovændringen?

De nye regler finder anvendelse for selskaber som ApS og A/S fra regnskabsår fra 1. juli 2024. Personligt ejede virksomheder med en nettoomsætning over 300.000 kr. to år efter hinanden forventes at blive omfattet fra regnskabsår 2026.

Bogholdere og andre, der udfører bogføring for virksomheder, er også omfattet af reglerne.

Overholdelse af reglerne

Metoden sikrer overholdelse af de nye regler afhænger af virksomhedens nuværende bogføringssystem. Uanset om det er et digitalt system, manuel bogføring eller via en bogføringsvirksomhed, er det virksomhedens ansvar at sikre, at bogføringen følger lovgivningen.

Selvom brugen af registrerede standardsystemer eller bogføringsvirksomheder kan give en vis tryghed, er det stadig virksomhedens ansvar at sikre, at alle transaktioner og bilag registreres korrekt.

Nye krav til opbevaring af bilag

Den nye lovgivning indfører også nye krav til opbevaring af købs- og salgsfakturaer i digitale bogføringssystemer, med visse undtagelser.

Konsekvenserne af ikke at overholde loven

Manglende overholdelse af bogføringsloven kan medføre påbud fra Erhvervsstyrelsen, og i mere alvorlige tilfælde bøder eller endda tvangsopløsning af virksomheden.

At sikre, at virksomheden følger de nye regler, er afgørende for dens drift og juridiske integritet.

Ved at være opmærksom på disse ændringer og træffe passende foranstaltninger for at overholde dem, kan virksomheden undgå unødvendige juridiske problemer og fortsætte med at fungere effektivt.

Har du brug for hjælp er du altid velkommen til at kontake os i SKATTESPECIALISTEN.

SKAL SKATTESPECIALISTEN OGSÅ HJÆLPE DIG?

Få dig en personlig rådgivningssession med vores eksperter inden for økonomi og skat. Spar tid, undgå usikkerheder og få skræddersyet rådgivning, der passer til dine specifikke behov. Lad os være din partner i at optimere din økonomiske fremtid - book dit møde nu og tag det første skridt mod finansiel succes!

Book et møde
Billede banner